המדע באתר זה הוא כללי ואין לראות בו הנחיה רפואית או המלצה לריפוי.
בכל מקרה של בעיה יש לפנות לרופא המטפל ולפעול לפי הוראותיו.
פקטין - E440
מידע כללי:
פקטין הוא רב-סוכר המצוי בדופן התא בתאים צמחיים. הפקטין מהווה מרכיב חשוב בדפנות תאים בפירות. בסוף תהליך הפירוק שלו הופך פקטין לחומצה פקטינית. פירוק זה במהלך הבשלת הפרי הופך אותו לרך יותר. תפוחים, שזיפים ותפוזים מכילים כמויות ניכרות של פקטין, בעוד שהוא נדיר בתותי שדה.
פעילות רפואית:
פקטין בעל סיבים מסיסים שאינם ניתנים לעיכול, משמש להסדרת פעילות המעיים, בעיקר בתכשירים נגד שילשול.
מחקרים מצאו שצריכת פקטין משפרת את יחס הכולסטרול הטוב (DHL) לעומת הכולסטרול הרע (LDL) בדם.
שימושים:
הפקטין משמש בתהליכי ייצור ריבות ומקפאים.תכונת העיבוי שלו משמשת גם
באפייה, בתעשית התרופות ובתעשיית הטקסטיל.
הפקטין יכול לשמש גם כמעמיד להכנת גבינה בבית, למתכון הקלק כאן !
כמה פקטין להוסיף לריבה ?
ובכן לשאלה זו אין תשובה ברורה וחד משמעית, הסיבה לכך היא, שכל פרי מכיל כמות פקטין שונה באופן טבעי ולכן כמות הפקטין הנדרשת להוסיף הינה שונה מפרי לפרי.
לפניכם מספר מידות לפירות שונים, אשמח אם תוכלו להוסיף בהערות למטה כמויות של פקטין לפירות אחרים מנסיונכם…
לריבה משני קילו ענבים – 100 גרם פקטין
לריבה מחמש כוסות שזיפים – 50 גרם פקטין וחמש כוסות סוכר
לריבה מכוס ושליש משמש טרי – מגולען, קלוף וקצוץ דק – כף וחצי פקטין וכוס סוכר.
לריבה מכוס ושליש אפרסק טרי – מגולען, קלוף וקצוץ דק – כף וחצי פקטין, כוס סוכר ושלוש כפיות מיץ לימון.
לריבה מכוס ושליש אגסים טריים – מגולען, קלוף וקצוץ דק – כף וחצי פקטין, כוס סוכר.
לריבה מכוס ושליש תותים טריים – שטופים ומעוכים – כף וחצי פקטין, כוס סוכר.
איך להכין ריבה:
1. לעקר בתוך סיר מים רותחים את הצנצנות והמכסים בהם רוצים לשמר את הריבה.
2. להכניס לתוך סיר של 8 ליטר את הפירות המוכנים (ומיץ הלימון אם נדרש) ולערבב.
3. תוך כדי בישול לערבב ולהוסיף את הפקטין.
4. להביא את התערובת לרתיחה תוך בחישה מתמדת עד שקשה לערבב בתחתית הסיר.
5. הוסף את הסוכר תוך כדי בחישה עד להמסה מלאה.
6. החזר את התערובת לרתיחה
7. החזק ברתיחה למשך דקה, תוך כדי ערבוב מתמיד.
8. להוריד מעל האש, לקלף החוצה את הקצף אם צריך.
9. לארוז בצנצנות ולשמור.