מתכון להכנת גבינה בבית

מתכון להכנת גבינה קשה:
החומרים הדרושים:
שקית חלב 1 ליטר
שמנת 27% 250 גרם
כף מלח
חצי כפית פקטין

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים בסיר.
2. מביאים כמעט לרתיחה, ורגע לפני רתיחה מכבים את האש.
3. מניחים חיתול בד בתוך מסננת.
4. יוצקים את תערובת הגבינה מהסיר לחיתול.
5. סוחטים, ומניחים את החיתול בתוך מסננת מעל צלחת במקרר למשך 24 שעות. אם רוצים את הגבינה יותר קשה ניתן להניח לזמן ארוך יותר.

בהצלחה.

מתכון להכנת גבינה רכה – מתובלת:
החומרים הדרושים:
קופסת אשל
קופסת גיל
קופסת שמנת
מעט חומץ
כף מלח
כף תיבלון לבחירתכם: שום / בצל / שמיר / זעתר

 

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים בסיר.
2. מביאים כמעט לרתיחה, ורגע לפני רתיחה מכבים את האש.
3. מניחים חיתול בד בתוך מסננת.
4. יוצקים את תערובת הגבינה והמים מהסיר לחיתול.
5. סוחטים, ומניחים את החיתול בתוך מסננת מעל צלחת במקרר למשך 24 שעות.

בהצלחה.

Scroll to Top