הבהרה בנושא חרקים באוכלים
מאחר ולא נמצא אף גוף כשרותי בעולם שיכול להבטיח שלא יהיו חרקים בצמחי מרפא, למרות ההשתדלות והאמצעים הרבים בהם אנו נוקטים על מנת לצמצם את הופעתם – לא נתן להבטיח ב- 100% שלא יהיו חרקים בצמחים. ולכן את כל הצמחים יש לברור לפני השימוש או לחילופין לאחר החליטה לבצע סינון עם בד צפוף או שקקיות תה ייעודיות. – כל הזמנה של צמחי מרפא הינה על דעת הנאמר כאן.
להלכה:
נשאל הרב מוצפי מספר שאלות בנושא ולהלן תשובותיו:
שאלה 24987:
לכבוד הרב: לואיזה/לימונית/מרווה – לא ניתן להשיג צמחים אלה בגידול ללא תולעים כיצד ניתן לשתות תה עם צמחים אלו?
תשובת הרב: לסנן.
שאלה 179398:
לכבוד הרב שלום רב, משתמשת בעלים שמגדלת בעציץ לצורך חליטה ולאחר הרתחה מעבירה אותם דרך מסנן צפוף זה תקין ?
תשובת הרב: להשתמש בנייר מיוחד לסינון או בחתיכת בד.
שאלה 217707:
כשמסננים ירקות עלים (נענע בבד משי למשל) כששופך עליה מים חמים אם יש שקצים לכאורה המים של הנענע שיהיו בכוס קבלו את טעמם ויהיו אסורים, או שאין מקפידים בזה וטעמם בטל?
תשובת הרב: לא חוששים לזה כלל.
יש עוד תשובת הלכתיות ברוח זו – אך אני מניח שהדברים ברורים למי שדעת בראשו.