מתוך מקומון קהילה על פטירתה של ברכה שכי
קהילה
אישה פלפל
קרן שלהבת 07.08.2008
תדהמה בהוד השרון מפטירתה של ברכה שכי ז"ל, מוכרת התבלינים הידועה מהחנות הפינתית ברחוב דרך רמתיים פינת ישורון. בנותיה מתכוונות להמשיך את דרכה
לפני שבועיים הלכה לעולמה ברכה שכי מהוד השרון המוכרת לכולנו כמוכרת התבלינים מהחנות הפינתית ברחוב דרך רמתיים פינת ישורון.
ברכה ז"ל, בת 72 במותה, נפטרה באופן פתאומי כתוצאה מאירוע מוחי. בני המשפחה ההמומים החליטו לקיים את צוואת אמם, לפתוח את החנות ולהמשיך את דרכה.
ברכה שהתגוררה בנווה הדר בהוד השרון הגיעה לארץ בשנת 1949. בתחילה שוכנה משפחתה בצריפונים בעתלית ולאחר שעברו בין כמה מחנות עולים הגיעו למעברה של נווה הדר. בצעירותה עבדה ברכה בשדות במשק בית ובעוד כל מיני עבודות מזדמנות למחייתה. כשבגרה למדה את מקצוע הסיעוד ועבדה בבית החולים תל השומר ומאיר בתור אחות. חנות התבלינים בה עבדה יותר מ-40 שנה, נפתחה על ידי בעלה ועם הזמן היא הפכה להיות המוכרת הראשית שכמעט ואין איש באזור השרון שלא מכיר אותה או שמע עליה.
בתה, הדסה: "אמא הייתה אישה מיוחדת במינה. תמיד עבדה והייתה פעילה. היא לא נחה לרגע ותמיד מיהרה מעבודה לעבודה. למרות זאת תמיד היה לה זמן בשבילנו הילדים. היא הייתה טוחנת את התבלינים בשעה 3 בבוקר, לאחר מכן מבשלת לנו אוכל, כמובן מתבלת לנו אותו, ולאחר מכן מנקה. בשעה 8 בבוקר הבית היה עומד נקי ומצוחצח. היא תמיד הייתה אומרת לנו שמעבודה אף אחד עדיין לא מת. כאן בחנות היא הייתה נהנית מכל רגע וסיפרה שפה זה פיקניק בשבילה".
בתה השנייה, דקלה: "אמא הייתה אישה פעילה וחרוצה, שאהבה אנשים ותמיד הייתה מוכנה לעזור לכל אחד. לפעמים נכנסו לחנות אנשים שהיה חסר להם כסף והיא הייתה מוותרת להם. היא הייתה טובת לב ורחמנית.
אתן שמחות 'במקצוע' שאמכם הורישה לכם?
דקלה: "זה היה ברור לנו מגיל אפס, שאנחנו דור ההמשך של אמא. היא ביקשה זאת בצוואתה אולם מבלי שתעשה זאת רצינו בכך. כבר בגיל אפס הרחנו את התבלינים. אמא הייתה צוחקת ואומרת שעשו אותנו כאן על השקים. קשה לנו להאמין שהיא איננה, כל מי שנכנס לכאן מדבר עליה וזה מחייה אותה, אנחנו מרגישים שהיא ממש כאן איתנו. כרגע אנחנו עובדים במתכונת של חצי יום. לנו יותר קשה, אין לנו את הכוחות של אמא, הן אומרות בחיוך מהול בעצב. אמא שמעה על כל מיני מתכונים מאנשים וניסתה את זה בבית. כל פעם מחדש היא הייתה מתפעלת ממעשי ידיה ומלהיבה אותנו. אם באותו היום היה נכנס מרוקאי לחנות אז היינו אוכלים קציצות מרוקאיות וכדומה. היא הייתה אשפית בכל מה שקשור לתחום התבלינים, תמיד ידעה איזה תבלין מתאים למה, מתי הוא טרי וכו'. כולנו אכלנו אוכל מגוון מגיל צעיר. לאחרונה כאשר חשה לא טוב, החלה לשמור על אורח חיים בריא אך לצערנו היא נפטרה באופן פתאומי".
קישור לדף המקור